Csöbör Katalin

MiskolcKossuth utca 16.1. választókerület
2017 Sep. 27 11:48

Felújított környezetben pihenhetnek a piros-fehér emeletrészen

Összefogott a DVTK és a Tankerület, hogy a még általános és középiskolában tanuló sportolóknak felújítsa kollégiumi környezetét a Petőfiben. Csöbör Katalin, a terület országgyűlési képviselője elmondta, fontos, hogy gyermekeink boldogok és sikeresek legyenek mind tanulmányaikban, mind pedig a sport területén. Ehhez pedig minőségi pihenésre van szükségük.
Akadémiai szintnek nevezték el a Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium második emeletének egyik részét. Itt laknak ugyanis azok az általános és középiskolás fiúk, akik a DVTK utánpótlásában futballoznak, több mint negyvenen. A piros-fehér színben lévő folyosó felújítását a Miskolci Tankerületi Központ és a Diósgyőri Labdarúgó Akadémia közösen, együttműködve valósította meg.

Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, az összefogás a gyerekekért van. – Nem mindegy, milyen körülmények között pihennek, akik sportban és tanulmányaikban is szeretnének sikeresek lenni. Nagy öröm számomra, hogy egy ilyen fontos projekt átadásán részt vehetek. Együttműködéssel csodákra képes az ember.

A tizennégy szobába a bútorokat a Diósgyőri Labdarúgó Akadémia biztosította több mint ötmillió forintért. – Tavasszal látogattuk meg a kollégiumot, és akkor fogalmazódott meg bennünk, hogy szorosabbá kell tennünk az együttműködést, és javítanunk kell az épület állapotán – nyilatkozta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – A DVTK egy vonzó név, mégis fontos, hogy ezen túl is nyújtsunk pluszt a szülőknek, akik ránk bízzák gyermekeiket.

A Miskolci Tankerületi Központ több mint kétmillió forinttal járult hozzá a felújításhoz. – Az összeg fedezte egyebek mellett a festést, a vizes blokk új burkolatát és egy kis teakonyha kialakítását, hogy megfeleljen az intézmény a modern kor követelményeinek – nyilatkozta László István tankerületi igazgató. – Nem új keletű az együttműködés, de intézményesített formában most először történik valami.

A kollégium egyik lakója, Filkóházi Dávid szépnek találta lakhelyét. – Kazincbarcikai vagyok, már tíz éve focizom. Eleinte a Sajóvölgyénél voltam, másfél éve játszom a DVTK-nál. Kilencedikes vagyok a Magisterben, és most költöztem be Miskolcra, eddig bejárós voltam. Jól érzem itt magam.

Katona Ferenc önkormányzati képviselő reményét fejezte ki, hogy további sportágakkal bővül majd a kollégium, hiszen a futballon túl a Jegesmaciknak is laknak itt sportolóik, mintegy húszan.

Csöbör Katalin

Miskolc, Kossuth utca 16.
eseménynaptár