Csöbör Katalin

MiskolcKossuth utca 16.1. választókerület
2017 Jun. 9 17:43

Kiss Katával szerezhetnek magyarból jelest

Magyarból, magyarságból és énekből is jeleshez segítheti hozzá a gyerekeket a Kiss Kata Zenekar legújabb kiadványa. Magyar ünnepekre, emléknapokra készítettek dalokat. Albumuk a legkisebb települések iskoláiba is eljut.

 

A Jókai Mór általános iskola kisdiákjai Kiss Katával együtt énekelték a zenekar Szétszórt gyémántok című dalát a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A szerzemény a most megjelent Magyarból jeles című album egyik dala.  

 

– Segít a magyarság megtartásában, és felnőhet egy olyan generáció, aki nem szégyelli kimondani azt, hogy magyar – mondta Kiss Kata, a zenekar énekese. – Aki büszke a magyarságára, a szülőföldtől kapott értékeire, aki itthon akar maradni, mert Magyarországon jó magyarnak lenni. Ez a Magyarból jeles című kiadványunknak az üzenete.

 

„Együtt dobban a szív, vele dobban a szó, magyarnak lenni, igenis jó” – ez a Magyar vagyok című szerzemény részlete. A CD-n, DVD-n magyar ünnepekre, emléknapokra készítettek dalokat az együttes tagjai. Egy Magyarországon eddig nem használt technikával készült klipjüket is bemutatták.

 

Köszöntőjében Csöbör Katalin országgyűlési képviselő azt mondta, ilyen kezdeményezés eddig nem volt, és a kiadvány nemcsak a zenei nevelésben, hanem a gyerekek nemzeti öntudatának fejlődésében is fontos szerepet játszik. – Az énekléssel tudjuk a nemzeti identitásunkat is erősíteni, amikor például a Szózatot vagy a Himnuszt énekeljük. Hála istennek, hogy vannak ilyen zenészek és énekesnők, akik ezzel tudják erősíteni az iskolákban is a nevelés és az oktatás munkáját.

 

A Kiss Kata Zenekar Magyarból jeles albuma a legkisebb településekre is eljut.

Csöbör Katalin

Miskolc, Kossuth utca 16.
eseménynaptár