Csöbör Katalin

MiskolcKossuth utca 16.1. választókerület
2017 Sep. 27 17:54

Jó úton járnak – jól haladnak az aszfaltozással

Jól haladnak az aszfaltozással Sajókeresztúrban, Alsózsolcán, Felsőzsolcán. Sajókeresztúrban a vasúti átjáró előtt már befejeződött a munka, Felsőzsolcán csak az aknafedelek kiemelése hiányzik, Alsózsolca főutcáján pedig jelenleg is dolgoznak a Közút munkatársai. A munkák szeptemberben kezdődtek, több mint negyedmilliárd forintból a Miskolc melletti településeken.

Már kora reggel dolgoztak a gépek és a szakemberek Alsózsolca főutcáján. Az egyik oldalt a héten már leaszfaltozták, most a Miskolc felé vezető sávot terítik. Korábban olyan sok volt a kátyú a Kossuth utcán, hogy csaknem három kilométeres útszakaszt kell megújítani.

A munkák ezen a szakaszon a múlt héten kezdődtek, és várhatóan a hét második felére be is fejeződnek. Az autósok már nagyon várják, mert reggelente és a délutáni órákban óriási a forgalom, feltorlódnak a járművek.


Az aszfaltozási munkákat, a padkaépítést és a burkolati jelek festését a Magyar Közút végzi. Peiker Tamás megyei igazgató a Miskolc Televíziónak elmondta, csütörtökön befejezik az aszfaltozást, az után kezdődik a padkaépítés, illetve ha már ezzel is megvannak, felfestik az útburkolati jeleket is.
Szeptember elejétől Felsőzsolcán is aszfaltoztak csaknem 600 méter hosszan, már csak az aknafedelek kiemelése hiányzik. Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője ismertette, közel negyedmilliárd forintos útfelújítási programot hajtanak végre ebben a hónapban.

– Csak nemrég jelentettük be a munkák elkezdését, és most már lassan az átadás fog következni. Biztos vagyok abban, hogy összefogással és elszántsággal tudjuk építeni a jövőnket és így tudunk a legjobb utakon járni – fogalmazott a politikus.
Az országgyűlési képviselő hozzátette, hamarosan hivatalosan is átadják majd a Sajókeresztúr vasúti átjáró előtti területet, Felsőzsolcán a Kassai utcát és Alsózsolcán a Kossuth utca megújult útjait is. Tavasszal pedig tovább folytatódnak az útfelújítási munkák Felsőzsolcán is.

Csöbör Katalin

Miskolc, Kossuth utca 16.
eseménynaptár