Csöbör Katalin

MiskolcKossuth utca 16.1. választókerület
2018 Feb. 8 17:39

Gulyás Gergely: „Minden eredmény veszélybe kerülhet”

Évindító fórumot tartott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő csütörtökön Miskolcon,  a Zenepalotában, ahol Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője tartott előadást a migrációról és az elmúlt nyolc év eredményeiről. Úgy fogalmazott, az ország számára tragikus következményekkel járna, ha a mai magyar ellenzék kezébe kerülne a kormányrúd.
Csöbör Katalin emlékeztetett, a három évvel ezelőtti évnyitó fórumon azt mondta, 2015 sorsfordító év lesz. Az azóta eltelt hónapok pedig bizonyították, hogy a bevándorlási hullám – mind hazánkra, mind Európára nézve – sorsfordító jelentőséggel bírt. Ezt mi már akkor láttuk – húzta alá a kormánypárti politikus, hozzátéve: talán csak a liberális világkáosz megálmodói, kitalálói, hazai kiszolgálói nem akarják ezt ilyen világosan látni. Ők azok, akik a nemzetek feletti, nyitott társadalom hívei. A határok leomlását jelenti ez a nyitott világ, a tőke ellenőrzés nélküli szabad áramlását – egyben a kisemberek szigorúbb ellenőrzését is.

 

– Kitalálói számára mindez nagy nyitottságot jelent, a többieknek azonban szegénységet, bezártságot – fogalmazott a képviselő. Csöbör Katalin hozzátette, a mostani népvándorlás hívta tehát fel a figyelmet arra, hogy sorsfordító időket élünk. Az ellenőrzés nélküli nagytőke, a világmédia, a világkormányzás és a nyitott társadalom eszeméje azonban visszaszorulóban van - mindezt ugyanis világszerte megelégelték az emberek az elmúlt két évben, s változtatni akarnak. A politikus ezzel kapcsolatban megemlítette egyebek mellett a brexitet, az amerikai elnökválasztást, az osztrák kancellárválasztást, a magyar migráns-népszavazást, a kerítésépítést, a harcot Soros Györggyel szemben.

 

– Soros szinte egy személyben vállalja fel a harcot a nemzetállamok ellen, évtizedeket és rengeteg pénzt szentelt ideológiájának és globális hálózatának kiépítésére. Mára azt is világosan látni, hogy beavatkozik a magyar választási kampányba – mutatott rá Csöbör Katalin. Szerencsére azonban – tette hozzá a kormánypárti képviselő – van egy ország, amelynek a kormánya és kormányfője komolyan veszi a Soros György elleni harcot; Orbán Viktornak elég bátorsága van ahhoz, hogy leleplezze a milliárdost, és harcoljon ellene.

 

Csöbör Katalin szólt a kormány eredményeiről is. Emlékeztetett, 2010-ben 1 millió új munkahelyet hirdettek meg 10 év alatt, s mára azt látni megyénkben is, hogy nagyon nehéz munkaerőt találni. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy még több munkahelyet teremtsenek, mert ezek biztosítják a megélhetést. Így biztonságban tudhatják az emberek a családjaikat, ehhez kellett a rezsicsökkentés és a családtámogatási politika is. A már bejelentett beruházások közül kiemelte, hogy az Ongropack gyárat épít Miskolc határában, a Spinto pedig Miskolcon hoz létre új autóipari szerszámgépgyárat. Hozzátette, továbbra is azon dolgoznak, hogy vonzóvá tegyék a gazdasági környezetet a nagyvállalatok számára. Ehhez járul hozzá mások mellett a Miskolcot Kassával összekötő autópálya építése is.

– A legfontosabb feladatomnak azt tekintem, hogy gondozzam a választók által rám bízott körzetet, hogy az itt élők biztonságban tudhassák magukat és családjukat. Nekünk Magyarország, s azon belül Borsod, Miskolc és környéke az első – hangsúlyozta végül Csöbör Katalin.

 

A legfőbb feladat most arról beszélni, mit kell tennünk annak érdekében, hogy harmadszor is polgári kormány alakulhasson Magyarországon – ezt már a Fidesz frakcióvezetője mondta. Gulyás Gergely a kormányzati eredmények ismertetése előtt a migrációs válságról beszélt. Mint mondta, az elmúlt 1,5-2 év Európa-szerte azt mutatta, hogy a bevándorlás nagyban meghatározta a választások eredményét. Ha egy kormány támogatója volt a migrációnak, s nem tudta garantálni az ország polgárainak a biztonságát, gazdasági és egyéb teljesítményétől függően, elzavarták az emberek.

– Magyarország jó példával járt elöl, 2015-ben elsőként tettük világossá, hogy ha valaki nem képes a saját határait megvédeni, akkor a saját polgárait sem fogja tudni megóvni – húzta alá a frakcióvezető. – Ezért vezettünk be minden korábbinál szigorúbb határvédelmet, ezért létesítettünk határkerítést, ezért tettük lehetővé, hogy a katonaság is közreműködjön a határvédelemben, s ezért tettük lehetővé, hogy a korábbi helyére egy olyan jogi szabályozás lépjen, ami egyértelműen bűncselekménynek tekinti a tiltott határátlépést.

 

 

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, a választók támogatása nélkül a kormány nem tudta volna megvívni harcait, a magyarok több alkalommal egyértelműen kiálltak már eddig is a döntéseik mellett. Miközben – mutatott rá Gulyás Gergely – a magyar ellenzék először azt mondta, hogy a bevándorlás mint probléma nem létezik, majd hogy semmi szükség a kerítésépítésre; aztán le akarták bontani azt. Tagadták a kötelező betelepítési kvóta meglétét is ezek a pártok. – Jól látható tehát, hogy az ország számára tragikus következményekkel járna, ha a mai magyar ellenzék kezébe kerülne a kormányrúd. Ezzel megváltozna a bevándorlási politika – fogalmazott.

 


Az elmúlt, közel nyolc év kormányzati teljesítményét méltatva a politikus rámutatott, mintegy 750 ezerrel többen dolgoznak ma hazánkban, mint 2010-ben. Tavaly – a rendszerváltás óta egyedülálló módon – 12 százalékkal nőttek a reálbérek. A magyar gazdaság várhatóan 3-4 százalékos stabil növekedést tud produkálni hosszabb távon is, a költségvetési hiány 2 százalék alatti, az államadósság 72-73 százalékra csökkent (kormányváltáskor meghaladta a 80 százalékot). – A mutatók hasonló növekedést irányoznak elő, ez a bővülés pedig a mindennapokban, az életszínvonal emelkedésében is tetten érhető lesz. További béremelésekre lehet számítani, Magyarország nagy lépésekkel tud felzárkózni az európai átlaghoz – hangoztatta Gulyás Gergely.

 


A demográfiai mutatók javulása mellett az is örömre ad okot a Fidesz frakcióvezetője szerint, hogy a nemzetpolitika terén is sikerült előre lépni: egymillió új magyar állampolgár van, 11 millióan rendelkeznek magyar útlevéllel. – Mind a gazdaságpolitika, mind a társadalom- és nemzetpolitika terén komoly előrelépést tettünk az elmúlt nyolc évben. Ez azonban nem lett volna lehetséges stabil kormánytöbbség nélkül. Minden eredmény veszélybe kerülhet, ha a jelenlegi kormánytöbbségnek nem lesz lehetősége kormányt alakítani április 8. után – fogalmazott Gulyás Gergely.

Csöbör Katalin

Miskolc, Kossuth utca 16.
eseménynaptár