Csöbör Katalin

MiskolcKossuth utca 16.1. választókerület
2020 Dec. 13 08:30

Átadták az átalakított bölcsődét Arnóton

Két pályázaton nyert támogatás segítségével újíthatták fel és alakíthatták át a korábbi óvoda épületét.

A hétszemélyes mini bölcsőde épületén megtörtént a nyílászáró és kazán cseréje, a hőszigetelés, valamint a belső energetikai felújítás is. Mivel a kiírás szerint a pályázat részének nem lehetett része az épület tetőszerkezetének felújítása, ezért ezt az önkormányzat saját forrásból valósította meg az előző évben. Emellett ágyak, szekrények, mosógép, egyéb konyhai eszközök megvásárlásához is szükségük volt az önerőre.

 

Az átadáson Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, hogy ahogy a magyar kormány, úgy ő is fontosnak tartja a családok támogatását.

További tervek

Az épületet a jövő év elejétől kezdve veszik birtokba, ahol szakképzett munkatársak végzik majd a gyermeknevelői munkát. Bár Barcsák Pálné intézményvezető nem tudott részt venni az eseményen, dr. Üveges István, Arnót polgármestere méltatta a vezető munkáját. Reméli, hogy a korábban felvetődött problémák, mint például az épület vizesedése, a felújítás után megszűnnek. Tervei között szerepel még a klímaberendezés beszerzése, valamint, bár egyelőre hét csemetét tudnak fogadni, reméli, hogy a közeljövőben bővülhetnek, hiszen Arnóton egyre több gyermek születik, így előbb-utóbb szükség lesz rá.

Csöbör Katalin

Miskolc, Kossuth utca 16.
eseménynaptár