Csöbör Katalin

MiskolcKossuth utca 16.1. választókerület
2021 Feb. 6 00:00

Csaknem egymilliárdból épül meg a körforgalom a 26-oson

Az elképzelések szerint körülbelül egy esztendő leforgása alatt megépülhet a 26-os főút miskolci kivezető szakaszán a szirmabesenyői elágazáshoz tervezett körforgalom. Ezt Csöbör Katalin, a terület fideszes országgyűlési képviselője jelentette be tegnap a helyszínen.

 

Mint megtudtuk, a fontos közlekedési csomópont megépítéséről Csöbör Katalin több alkalommal egyeztetett Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel. A napokban pedig Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára tájékoztatta a képviselőt Budapesten a kedvező döntésről. A mintegy 900 millió forintos beruházás előkészítéséhez szükséges pénzügyi forrást az ITM biztosítja. Az erről szóló iratokat alá is írta a szakállamtitkár.

 

Gyors és biztonságos lesz

 

„A körforgalom megépítésével a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban is gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a 26-os főút miskolci bevezető szakaszán – mondta kérdésünkre Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. – Számos megkeresés érkezett hozzám a Szirmabesenyőn élőktől, hogy segítsem elő a körforgalom megépítését, mivel a megnövekedett teherforgalom miatt jelentősen lelassult a közúti forgalom Miskolc felé. Mindez annak a következménye, hogy egyre több a letelepedő vállalkozás a 26-os út mellett lévő ipari területen.

 

A jelenleg még a Bosch területén működő Starters E-Components Generators Automotive (S.E.G.A.) Kft. éppen egy esztendővel ezelőtt jelentette be, hogy a Szirmabesenyőhöz tartozó iparterületen építi fel immár saját tulajdonú gyártóbázisát. A költözködés idén év elején meg is kezdődött, ami tovább növelte a kereszteződés teherforgalmát. Amennyiben beindul az üzem, akkor az áruszállítás miatt várható megnövekedett forgalom arrafelé. Éppen ezért a S.E.G.A Kft. is kezdeményezte a körforgalom megépítését közlekedésbiztonsági okok miatt.

 

„Az ügyben immár számos előzetes megbeszélésen vagyunk túl, örömömre szolgál, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta a beruházást, így mintegy 900 millió forintból megépülhet a kereszteződésbe a körforgalom – jelentette ki Csöbör Katalin. A beruházás előkészítéséhez szükséges forrás biztosításán túl Mosóczi László államtitkár megbízta a Nemzeti Infra­struktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-t az építéshez szükséges tervek és engedélyek előkészítésével és elkészítésével.

 

A képviselő asszony hozzátette, hogy a szirmabesenyői körforgalom szerves kiegészítője lesz majd a 26-os út Sajószentpétert és Berentét elkerülő szakaszának, amelynek kivitelezése – a tervek szerint néhány hónapon belül elkezdődhet.

 

(A borítóképen: Csöbör Katalin a helyszínen jelentette be a várva várt közlekedési beruházást)

 

Forrás: boon.hu
Szaniszló Bálint

Csöbör Katalin

Miskolc, Kossuth utca 16.
eseménynaptár